tiistai 20. kesäkuuta 2017

Päivitystä "venekeittiöön"

Ajatus on oikeastaan muhinut jo vuosikausia aiempienkin veneiden kohdalla.
Nimittäin muutamilla veneilijöillä on mukanaan pöytägrilli ja eräänlainen minipallogrilli onkin jo useampia vuosia kulkenut mukana pilkillä...

Ruoanlaitto, kun on yksi niistä jutuista mitä tykkään harrastella tuolla saarissa/ retkillä...

No nyt piti ottaa aiheesta koppia, kun veneilykaveri grillaili vaivattomasti loistavat sapuskat kannettavalla grillillä... Miksei sitä kokeilis itsekin...

Hankintalistalla on vielä minimuurikka, jolla onnistuu tehdä vaikka lätyt tuon pöytägrillin päällä.

Onhan se ihan jees joskus grillata keskellä saartakin...

Tai joskus on mukava tehdä muurikalla lättyjä...

Mutta on se vaan helppoa grillata hiiligrillillä paikasta riippumatta

Grilli menee pieneen tilaan ja se on helppo säilyttää kangaspussissa, niin veneeseen ei tule sotkua. Grilli on ruostumaton.

Tottakai rosterigrilliä piti myös varustella mieleisekseen, heh. Tämä mittari piti tilata, että saa tehtyä viimeisen päälle sapuskat. Kiinnitys vaatii vain reiän poraamisen grillin kanteen (poisto) tuuletusaukon lähettyville ja kiinnitys tapahtuu siipimutterilla. Grillin päälle muuten mahtuu juuri pieni rosterinen savustuslaatikko, johon kiinnitin myös mittarin, että saa seurata oikeaa savustuslämpötilaa.


Ensigrillaus menossa...


Toinen grillaus menossa ja grilli havaittu todella toimivaksi!


Kaveripariskunta keitteli niin vaivattoman näköisesti laiturilla ruokaa, että pakkohan se oli laittaa itsekin tuollainen retkikeitin. Nyt voi grillauksen lomassa keitellä uudet potut, eikä tarvitse juosta grillin ja veneen keittiön väliä. Miksei tuolla paistele lätytkin... 😊 . 3000w polttimen kaasun kulutus on keskimäärin 100-150 g tunnissa, esimerkiksi vesilitra kiehuu 3–4 minuutissa. Kuvassa 450g kaasupatruuna retkikeittimen alla. Parilla patruunalla kokkailee todella monesti.








3 kommenttia:

  1. Mistä hankit kangaspussin grillille?

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Tätä vähän pelkäsinkin 😃 no, täytyy yrittää keksiä jotain. Kiitos vastauksesta!

      Poista